Kleurrijk zakendoen. Succes verzekerd en lekker!


Wil jij succesvol zaken doen en het nuttige met het aangename verenigen? Nodig opdrachtgevers of collegae uit voor een kleurrijke zakenlunch en kies de kleuren van tafelaankleding en gerechten die passen bij dat wat je tijdens de lunch wilt bespreken.

 

Vurig betoog? Kies voor rood!

Heb je meer lef nodig om nieuwe plannen over te brengen of wil je het vuur aanwakkeren om nieuwe uitdagingen aan te gaan? Kies voor een rood gedekte tafel of rode accessoires, eet een pittige paprika/tomatensoep, een garnalen- of krabsalade en een hartige rode bieten quiche.

 

Teamgeest vergroten? Oranje helpt

Samen creatief brainstormen en tegelijkertijd genieten? Stimuleer het saamhorig heidsgevoel en een positieve stemming. Eet broodjes met zalm, abrikozentaart, wortelcake, pompoenbroodjes en drink grapefruit of vers geperst sinaasappelsap. Tussendoortje voor een extra dosis humor? Neem een oranje snack.

 

Doelgerichte discussie? Veel geel!

Wil je jouw doelgerichtheid of wilskracht versterken? Op een levendige wijze nieuws, feiten of kennis delen? Heb je behoefte aan verandering, een zonniger humeur of doorbreken van oude patronen? Eet dan uienkerriesoep, een kikkererwten-souffl├ę, ma├»ssalade en citroenmousse.


Je hart volgen? Evenwichtig groen

Wil je dicht bij jezelf blijven en de weg van je hart volgen? Eet frisgroen en zachtroze, bijvoorbeeld: kiwi, munt, aardbeienmousse. Wil je verschillende partijen bij elkaar brengen in een sfeer van harmonie? Eet een waterkers- of kervelsoep, een frisse groene peultjessalade en drink er groene- of muntthee bij. Heb je een hectische week of dag achter de rug en ben je gestrest? Eet een courgettetaart en drink een kiwi-avocado cocktail.

 

Heldere communicatie? Neem de ruimte met blauw

Wil je beter communiceren, je gevoelens onder woorden kunnen brengen?
Wil je gehoord worden en met aandacht naar elkaar luisteren? Eet blauwe bos bessentaart en drink rozemarijnthee. Verfraai de tafel met een bosje lavendel of vergeet-mij-nietjes met blauwe druifjes. Wens je meer inspiratie, creativiteit of een nieuw perspectief? Kies voor een helderblauw tafelkleed en eet een frisgroene salade met gegrilde sardientjes of zoute haring op toast.

 

Orde op zaken stellen? Indigo geeft inzicht

Wil je een zakelijk, geordend gesprek voeren met gepaste, functionele afstand? Wil je de ander beter begrijpen en meer helderheid en inzicht in jezelf krijgen? Eet dan een donkerblauwe maaltijd zoals inktvissensoep, oesters, mosselen of kaviaar. Vraag er brood met maanzaad bij. Drink een cocktail van bosbessen en blauwe druivensap.

 

Verbanden leggen? Overzichtelijk violet

Wil je meerdere dingen tegelijk bespreken en toch het overzicht houden? Wil je elkaar inspireren op abstract niveau? Wil je jullie wederzijdse voorliefde voor kunst delen? Eet uien met een paarse schil, makreel of aubergine. Neem druiven na bij een blauwe kaas.

 

Veel succes en eet smakelijk!

 

 

Meer weten over hoe je kleur kunt inzetten in je onderneming of als ZZP-er?

In het boek 'Succesvol ondernemen met de kracht van kleur' (ISBN 978-90-818337-1-4) vind je voorbeelden en een eenvoudig stappenplan dat snel resultaat geeft. Bestel het boek via het contactformulier of via bol.com.

Nu met feestelijk prijsverlaging van 24,95 euro voor 19,95 euro!