Succesvol ondernemen met de kracht van kleur

 

Kleur heeft invloed op de uitstraling van jouw onderneming of persoon. Klanten vormen onbewust een beeld van jouw onderneming door de kleuren van je huisstijl, producten, interieur en kleding.

In deze training word je je bewust van die invloed van kleur en leer je kleur toe te passen voor een krachtige bedrijfsidentiteit en vergroting van de kans op een positief corporate image.

Hoe kun je met jouw kleurkeuzes bijvoorbeeld het contact met de klant, het doel van een zakelijke bijeenkomst of jouw persoonlijke uitstraling 'sturen'?

Praktische, inspirerende oefeningen geven je inzicht in je eigen situatie en in de mogelijkheid om met kleur bij te dragen aan zakelijk en persoonlijk succes.

 

We gaan dieper in op de volgende onderwerpen:


Kleurkeuze van de huisstijl

  • Hoe belangrijk is een eigen bedrijfscultuur, een eigen gezicht?
  • Hoe kies je een kleur die bij jouw onderneming past?


Inrichting van de werkomgeving

  • Het effect van kleur op:
    de werksfeer - de functie van de werkplek - contact met de klant
  • Welke kleuren ondersteunen het doel van een zakelijke bijeenkomst?


Persoonlijke uitstraling

  • Hoe werkt kleur mee aan een succesvolle persoonlijke uitstraling?
  • Ondersteunende oefeningen voor bijvoorbeeld zelfvertrouwen, energie, rust, balans, inspiratie of creativiteit


Ter aanvulling is het boek Succesvol ondernemen met de kracht van kleur aan te schaffen met voorbeelden, testen en de uitwerking van alle kleuren.

 

Zelf meenemen:
Visitekaartje van jouw onderneming.

 

Duur: 1 dagdeel 

 

Ik volgde de workshop Succesvol ondernemen met de kracht van kleur van Jacqueline van Tol. Het was een leerzame workshop waarbij Jacqueline ons op creatieve wijze  heeft kennis laten maken met het effect van kleur zowel op je bedrijf als ook persoonlijk. Het was leuk te zien dat ik de kleuren voor het logo van mijn bedrijf bewust gekozen had en dat ze ook een weerspiegeling zijn van mijn karaktereigenschappen. Dat was een eyeopener. Jacqueline bedankt! - LinkedIn expert, Facility Projectmanager

 

Jacqueline van Tol has supported our Sales and Marketing event about printing and colours in a very pleasant, clear and constructive way. It helped to make the day a success! - CEO Smurfit Kappa

Blog

 

Nieuwe trend: lenig werken met kleur

Als reactie op het ‘Nieuwe werken’ waarbij het individu centraal staat, is er nu een andere behoefte ontstaan vanuit de werkvloer zelf. Het ‘lenig werken’. KLEUR speelt daarbij een essentiële rol.


Op zoek naar een nieuwe baan? Wat trek je aan?

Gebruik bij je sollicitatie de kleur van je kleding om jouw sterke kanten te laten zien!


Hoe bepalen kleuren jouw succes?

Succesvol zijn ben je niet zomaar. Een aantal factoren bepaalt jouw mate van succes. De visuele uitstraling van jouw bedrijf is daarbij heel belangrijk. Als de kleuren van je logo overeenkomen met dat waar jij als ondernemer voor staat, dan is dat al de eerste stap.


Succesvol ondernemen: een gouden toekomst?

Het dreigt een echte hype te worden: volwassenen die massaal aan het kleuren slaan. Bruynzeel ziet de vraag naar luxe tekendozen en aquarelpotloden toenemen met meer dan 200 procent.