De invloed van kleur op gedrag en gevoel

 

Kleuren zijn overal om ons heen. We zijn ons er vaak niet bewust van, maar we staan constant onder invloed van die kleuren. Ze hebben effect op hoe we ons voelen en ons gedragen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat lichamelijke reacties, zoals versnelde hartslag, bloedsomloop, spierspanning en het functioneren van organen door kleuren worden beïnvloed. Logisch dat ook ons gevoel van welzijn hierdoor wordt bepaald.

 

In deze inspirerende lezing over de effecten van kleur op fysiek, mentaal en emotioneel gebied leer je hier meer over.

 

Heb je bijvoorbeeld last van stress of ben je oververmoeid en wil je graag ontspannen?
We bekijken welke kleur jou rust geeft of juist weer energie en zelfvertrouwen.
Ben je je niet bewust van jouw uitstraling?
Ik laat je ervaren welke signalen je uitzendt met de kleuren die je draagt en met welke kleur kleding je jouw kwaliteiten benadrukt.
Ook de invloed van kleur op de sfeer in huis komt aan bod.

 

Deze interactieve lezing geeft je inzicht in hoe je kleur praktisch kunt gebruiken voor meer harmonie in je dagelijkse leven.

 

Duur: 1 - 1,5 uur
Deelname: € 15,00 p.p. Bij groepen van meer dan 15 personen prijs in overleg.

 

Voor een overzicht van de betekenis van kleuren klik je op de afbeelding. Meer, diepgaande informatie over de betekenis van kleuren vind je in de boeken Succesvol ondernemen met de kracht van kleur en Persoonlijk succes met de kracht van kleur.

De invloed van kleur op kinderen

 

Hebben de kleuren van slaapkamer, school, voeding en kleding invloed op het gedrag en gevoel van uw kind?

Waarom roept rood bij het ene kind boosheid en agressie op, terwijl het een ander kind juist kracht en zelfvertrouwen geeft?

Weet u  de favoriete kleur van uw kind en bent u daar wel eens dieper op ingegaan?

Wat voor een effect heeft de kleding van de leerkracht op leerlingen?

 

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd een sterke voorkeur voor een kleur hebben en ook vertellen waarom. Het is belangrijk om naar hen te luisteren, want kleurbelevingen uit je jeugd werken door in je volwassen leven. Dagelijks staan onze kinderen onder invloed van de energie van kleuren in huis, de kinderkamer, in de school of de crèche.
Ons bewust worden van het effect van kleuren en ze toepassen in interieur, kleding en zelfs voeding, geeft harmonie en een gevoel van welzijn.

 

In deze interactieve lezing bespreekt Jacqueline van Tol, kleurdeskundige van Colour Harmony en schrijfster van het boek ‘Opgroeien met de kracht van kleur!’, hoe we de invloed van kleur op een positieve manier kunnen gebruiken voor het geluk van onze kinderen.

 

Duur: 1 tot 1,5 uur
Deelname: € 15,- p.p. Bij groepen van meer dan 15 personen prijs in overleg.
Locatie: op verzoek op de school van uw kinderen of andere locatie