De invloed van kleur op gedrag en gevoel

 

Kleuren zijn overal om ons heen. We zijn ons er vaak niet bewust van, maar we staan constant onder invloed van die kleuren. Ze hebben effect op hoe we ons voelen en ons gedragen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat lichamelijke reacties, zoals versnelde hartslag, bloedsomloop, spierspanning en het functioneren van organen door kleuren worden beïnvloed. Logisch dat ook ons gevoel van welzijn hierdoor wordt bepaald.

 

In deze inspirerende lezing over de effecten van kleur op fysiek, mentaal en emotioneel gebied leer je hier meer over.

 

Heb je bijvoorbeeld last van stress of ben je oververmoeid en wil je graag ontspannen?
We bekijken welke kleur jou rust geeft of juist weer energie en zelfvertrouwen.
Ben je je niet bewust van jouw uitstraling?
Ik laat je ervaren welke signalen je uitzendt met de kleuren die je draagt en met welke kleur kleding je jouw kwaliteiten benadrukt.
Ook de invloed van kleur op de sfeer in huis komt aan bod.

 

Deze interactieve lezing geeft je inzicht in hoe je kleur praktisch kunt gebruiken voor meer harmonie in je dagelijkse leven.

 

Duur: 1 - 1,5 uur
Deelname: € 15,00 p.p. Bij groepen van meer dan 15 personen prijs in overleg.

 

Voor een overzicht van de betekenis van kleuren klik je op de afbeelding. Meer, diepgaande informatie over de betekenis van kleuren vind je in de boeken Succesvol ondernemen met de kracht van kleur en Persoonlijk succes met de kracht van kleur.

Blog

Code zwart voor jeugdhulp en jeugdbescherming in Nederland
Hoe kan kleur helpen?

Drie hoogleraren concluderen dat Nederland meer werk moet maken van de zorg voor kinderen met mentale gezondheidsproblemen.

Hoe kun je kinderen in een vroeg stadium helpen als zij niet lekker in hun vel zitten?

In het digitale boek Kleur en Kind - Geluk maak je zelf kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar zelf met kleurrijke oefeningen aan de slag als ze zich niet goed voelen. Als ze boos zijn of verdrietig, zich krachtiger willen voelen of vrolijker, dan kunnen ze daar met de eenvoudige oefeningen en tips uit dit boek iets aan doen.

Download ‘Geluk maak je zelf ‘eenvoudig op:

webshop.colourharmony.nl

 

 

 

 

 

VANAVOND ETEN WE ... KLEUR!

De kleuren van onze voeding hebben invloed op ons eetgedrag. Krijgen we er zin in of staat iets ons juist tegen?

Tijdens de lezingen die ik op scholen geef, hoor ik moeders vaak klagen over slecht etende kinderen. Gelukkig kan kleur ondersteunend werken.
Hoe kun je kleur gebruiken voor een gezonde maaltijd die past bij jouw kind?
In mijn nieuwe boek ETEN van de serie Kleur en Kind - opgroeien met de kracht van kleur, lees je er alles over én krijg je leuke recepten. Bestel op webshop.colourharmony.nl

 

 

 

KLEURRIJKE KONINGSDAG!

 

Wat doet Oranje met ons?

ORANJE
Oranje symboliseert opgewektheid, levensvreugde en optimisme. Het is een sociale kleur, maakt mensen blij en enthousiast. Oranje drukt dankbaarheid uit en verwarmt. Oranje belichaamt de tedere, liefdevolle erotiek.
Oranje heeft ook met lief zijn voor jezelf te maken. Oranje is de kleur van vriendschap, eenheid, saamhorigheid. In het boeddhisme is oranje de kleur van de verlichting, gesymboliseerd door de goudvis.


“Ik ben toch zó benieuwd waar we zullen gaan exposeren.”

Mijn vriendin Tania en ik, allebei kunstenaar en geïnspireerd door het licht en de kleuren van de Spaanse kust, rijden in het voorjaar van 2018 over een slingerende weg naar Jávea. Daar gaan we twee locaties bekijken voor onze Kunstexpositie Licht en Kleur die we in november willen houden.


Hoe draagt jouw uitstraling bij aan je eigen succes en aan dat van de onderneming?

Ben je je er bewust van dat, als jij je niet goed voelt, dit invloed heeft op de mensen in jouw omgeving? Waarschijnlijk wel. Maar weet je ook dat je jouw gevoel positief kunt beïnvloeden en dat je daar kleur voor kunt gebruiken?


Het grijze en grauwe weer beu?

Heb je het helemaal gehad met de grijze en grauwe dagen van de Nederlandse herfst ?

Zakt je humeur tegelijk met het vallen van de bladeren tot een dieptepunt? Heb je last van winterblues? Dan biedt kleur de oplossing.

Oppepper tegen winterblues In dit blog zal ik je vertellen hoe je Geel kunt gebruiken om jezelf weer op te peppen!