Nieuwe boekenserie:
Kleur en Kind - Opgroeien met de kracht van kleur!

 

Hoe draagt bewust kleurgebruik bij aan het geluk van je kind?
Onze kinderen worden elke dag overspoeld door de kleuren om hen heen. Thuis, op straat, in school of de BSO. Ben je benieuwd wat dat doet met kinderen?
Als je weet wat het effect van die kleuren is en hoe je ze zelf kunt toepassen in huis, kleding en zelfs voeding, help je kinderen goed in balans te blijven. Hierdoor slapen, eten, leren ze beter en creëer je een veilige omgeving waarin ze tot bloei komen! 

 

Daarom is er nu de boekenserie Kleur en Kind - Opgroeien met de kracht van kleur! zodat je kinderen met kleur kunt ondersteunen. Door de eenvoudige oefeningen, die je samen met je kinderen kunt doen, geef je hen meer zelfvertrouwen en energie of juist rust en ontspanning. Laat je inspireren door de leuke tips over inrichting van de (baby)slaapkamer en lekkere recepten voor een kleurrijke en gezonde maaltijd. Of lees wat de favoriete kleur van kinderen zegt over hun ontwikkeling zodat je ze beter begrijpt.

 

Met de Themaboeken Kleur en Kind - Opgroeien met de kracht van kleur! heb je een eenvoudig toepasbaar middel in handen waarmee je in dagelijkse situaties bijdraagt aan het geluk van je kind.

De Themaboeken zijn makkelijk leesbaar en kleurrijk vormgegeven, met foto's en illustraties.
Via de Colour Harmony webshop kun je ze voor € 4,95 per Themaboek (in PDF) downloaden, dus altijd bij de hand op mobiel, tablet of laptop.

 

WEBSHOP

 

De volgende onderwerpen komen in deze Themaboeken Kleur en Kind aan bod:
Zzslapen
Bij welke kleuren voelt een baby zich prettig en slaapt een kind goed?
Hoe tover je een babykamer om tot kinderkamer?
Ontwikkeling & karakter
Wat zeggen de kleuren van een kindertekening en lievelingskleuren over je kind?
Welk kleurtype is jouw kind en ben je zelf?
Doe de test en je hebt een Inspirerend uitgangspunt voor een goede relatie.
Eten en gezonde voeding
Heb je een kind dat slecht eet? Ondersteun je kind met kleurrijke voeding en leer over de rol van kleurstoffen en E-nummers. Met lekkere, eenvoudige recepten die je ook samen kunt maken.
Balans
Welke kleuren brengen je kind weer in balans en geven het rust en veiligheid bij bijvoorbeeld scheiding, verdriet, pesterijen? Ook als je kind te druk is, helpt kleur.
Leren
Wat is de invloed van kleuren op leren en concentratie, zowel op school als thuis?
Geluk maak je zelf
Hoe dragen kleuren bij aan Geluk? Vrolijk makende oefeningen die kinderen van 8 tot 12 jaar zelf kunnen doen als ze zich niet lekker voelen.
Feest!
Wil je een bijzonder verjaardagspartijtje organiseren? Kies voor een Kleurfeest!

 

   

 WEBSHOP

 

Blog

Code zwart voor jeugdhulp en jeugdbescherming in Nederland
Hoe kan kleur helpen?

Drie hoogleraren concluderen dat Nederland meer werk moet maken van de zorg voor kinderen met mentale gezondheidsproblemen.

Hoe kun je kinderen in een vroeg stadium helpen als zij niet lekker in hun vel zitten?

In het digitale boek Kleur en Kind - Geluk maak je zelf kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar zelf met kleurrijke oefeningen aan de slag als ze zich niet goed voelen. Als ze boos zijn of verdrietig, zich krachtiger willen voelen of vrolijker, dan kunnen ze daar met de eenvoudige oefeningen en tips uit dit boek iets aan doen.

Download ‘Geluk maak je zelf ‘eenvoudig op:

webshop.colourharmony.nl

 

 

 

 

 

VANAVOND ETEN WE ... KLEUR!

De kleuren van onze voeding hebben invloed op ons eetgedrag. Krijgen we er zin in of staat iets ons juist tegen?

Tijdens de lezingen die ik op scholen geef, hoor ik moeders vaak klagen over slecht etende kinderen. Gelukkig kan kleur ondersteunend werken.
Hoe kun je kleur gebruiken voor een gezonde maaltijd die past bij jouw kind?
In mijn nieuwe boek ETEN van de serie Kleur en Kind - opgroeien met de kracht van kleur, lees je er alles over én krijg je leuke recepten. Bestel op webshop.colourharmony.nl

 

 

 

KLEURRIJKE KONINGSDAG!

 

Wat doet Oranje met ons?

ORANJE
Oranje symboliseert opgewektheid, levensvreugde en optimisme. Het is een sociale kleur, maakt mensen blij en enthousiast. Oranje drukt dankbaarheid uit en verwarmt. Oranje belichaamt de tedere, liefdevolle erotiek.
Oranje heeft ook met lief zijn voor jezelf te maken. Oranje is de kleur van vriendschap, eenheid, saamhorigheid. In het boeddhisme is oranje de kleur van de verlichting, gesymboliseerd door de goudvis.


“Ik ben toch zó benieuwd waar we zullen gaan exposeren.”

Mijn vriendin Tania en ik, allebei kunstenaar en geïnspireerd door het licht en de kleuren van de Spaanse kust, rijden in het voorjaar van 2018 over een slingerende weg naar Jávea. Daar gaan we twee locaties bekijken voor onze Kunstexpositie Licht en Kleur die we in november willen houden.


Hoe draagt jouw uitstraling bij aan je eigen succes en aan dat van de onderneming?

Ben je je er bewust van dat, als jij je niet goed voelt, dit invloed heeft op de mensen in jouw omgeving? Waarschijnlijk wel. Maar weet je ook dat je jouw gevoel positief kunt beïnvloeden en dat je daar kleur voor kunt gebruiken?


Het grijze en grauwe weer beu?

Heb je het helemaal gehad met de grijze en grauwe dagen van de Nederlandse herfst ?

Zakt je humeur tegelijk met het vallen van de bladeren tot een dieptepunt? Heb je last van winterblues? Dan biedt kleur de oplossing.

Oppepper tegen winterblues In dit blog zal ik je vertellen hoe je Geel kunt gebruiken om jezelf weer op te peppen!