Caleidoscoop

 

De Persoonlijke Caleidoscoop© vertelt je wat jouw unieke, persoonlijke kleuren zijn. Deze kleurencombinatie gaat niet over jouw uiterlijk, maar zegt iets over jouw innerlijke beweegredenen, kwaliteiten en kansen en kan je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Op heldere wijze worden jouw kleuren schriftelijk toegelicht, eventueel in combinatie met een persoonlijk coaching gesprek.


Je krijgt inzicht in:

 • Wat kan ik?

 • Wat wil ik?

 • Hoe kom ik over?

 • Wat kan ik nog leren?

 

Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:


Zilveren Caleidoscoop
Basis, per mail of post: € 100,-
De Zilveren Caleidoscoop bestaat uit een schriftelijke uitwerking van jouw vier basiskleuren:
kwaliteitskleur, kans-, uitstralings- en uitdagingskleur, aangevuld met een beroepsadvies.


Gouden Caleidoscoop
Uitgebreid, per mail of post: € 175,-
Naast de vier basiskleuren en het beroepsadvies, is deze Caleidoscoop uitgebreid met:

 • toelichting op de chakra’s (energiecentra in ons lichaam) die met jouw kleuren corresponderen. Dit geeft inzicht vanuit een andere, waardevolle invalshoek.

 • jouw geschenkkleur. De kleur die jou vanaf je geboorte ondersteunt.

 • jouw jaarkleur (is ook los te bestellen voor € 49,50)

Deze kleur en haar eigenschappen geven aan wat je dit komende levensjaar
kunt verwachten. Op welke zaken het accent ligt zodat je daar aandacht aan kunt besteden.


Platina Caleidoscoop
Compleet, inclusief coaching gesprek: € 275,- Tijdens de Corona pandemie gaat de coaching via Skype.
Met deze Caleidoscoop gun je jezelf het meest complete pakket!
Je krijgt alle informatie van de Gouden Caleidoscoop schriftelijk uitgewerkt én toegelicht in een persoonlijk gesprek via Skype.
In dit coaching gesprek van 1 uur, bekijk ik samen met jou hoe jij je in de Caleidoscoop herkent, beantwoord ik jouw vragen en geef je tips hoe je de inzichten, die je door de Caleidoscoop hebt verkregen, praktisch kunt toepassen in jouw dagelijkse leven.


Persoonlijke Jaarkleur
Per mail of post: € 49,50
Wat kun je dit jaar verwachten? Welke kleur helpt jou bij je ontwikkeling?
Ook leuk om als verjaardagscadeau of kraamcadeau te geven.Hoe kun je een Persoonlijke Caleidoscoop of Jaarkleur laten maken?

Je stuurt mij de volgende gegevens via het contactformulier:

 • volledige (meisjes)naam inclusief doopnamen

 • eventueel afwijkende roepnaam

 • geboortedatum

 • huidige beroep

 

Mensen die een Persoonlijke Caleidoscoop© lieten maken, reageren enthousiast. Vaak vormen de inzichten die zij krijgen de aanzet tot het veranderen van baan of functie zodat ze meer vervulling in hun leven ervaren.

 

 

De Persoonlijke Caleidoscoop ondersteunt mijn zoektocht naar: wat wil ik echt? Waar word ik blij van? Waar zit mijn passie en hoe kan ik dit vormgeven in een nieuwe functie? De opbouw in Kwaliteitskleur, Kanskleur, Uitstralingskleur en Uitdagingskleur geven inzicht in mijn kwaliteiten en valkuilen. Ook welke lessen ik heb aan te gaan. Kortom, ik heb hem gebruikt als een soort kompas.

 

Deze Persoonlijke Caleidoscoop en het coaching gesprek brengen mij wijsheid en helderheid. Het is een bevestiging en tevens een richtlijn, een kaart die mij de weg wijst.

 

Jacqueline, heel veel dank dat je me op deze bijzondere manier weer bewust hebt laten kijken naar mijn persoonlijkheid, mijn mogelijkheden hebt laten zien en een duw in de rug hebt gegeven om tot actie over te gaan.

 

Jacqueline heeft mij via een uitgebreide caleidoscoop inclusief coaching ondersteund in mijn altijd aanwezige behoefte aan persoonlijke groei. Met haar persoonlijke, creatieve en duidelijke aanpak heb ik meer inzichten gekregen die van toegevoegde waarde zijn voor de diverse rollen die ik vervul in het dagelijkse leven. Ik raad Jacqueline graag aan een ieder aan die zelfbewustzijn en persoonlijke groei een warm hart toedraagt! 

Blog

Code zwart voor jeugdhulp en jeugdbescherming in Nederland
Hoe kan kleur helpen?

Drie hoogleraren concluderen dat Nederland meer werk moet maken van de zorg voor kinderen met mentale gezondheidsproblemen.

Hoe kun je kinderen in een vroeg stadium helpen als zij niet lekker in hun vel zitten?

In het digitale boek Kleur en Kind - Geluk maak je zelf kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar zelf met kleurrijke oefeningen aan de slag als ze zich niet goed voelen. Als ze boos zijn of verdrietig, zich krachtiger willen voelen of vrolijker, dan kunnen ze daar met de eenvoudige oefeningen en tips uit dit boek iets aan doen.

Download ‘Geluk maak je zelf ‘eenvoudig op:

webshop.colourharmony.nl

 

 

 

 

 

VANAVOND ETEN WE ... KLEUR!

De kleuren van onze voeding hebben invloed op ons eetgedrag. Krijgen we er zin in of staat iets ons juist tegen?

Tijdens de lezingen die ik op scholen geef, hoor ik moeders vaak klagen over slecht etende kinderen. Gelukkig kan kleur ondersteunend werken.
Hoe kun je kleur gebruiken voor een gezonde maaltijd die past bij jouw kind?
In mijn nieuwe boek ETEN van de serie Kleur en Kind - opgroeien met de kracht van kleur, lees je er alles over én krijg je leuke recepten. Bestel op webshop.colourharmony.nl

 

 

 

KLEURRIJKE KONINGSDAG!

 

Wat doet Oranje met ons?

ORANJE
Oranje symboliseert opgewektheid, levensvreugde en optimisme. Het is een sociale kleur, maakt mensen blij en enthousiast. Oranje drukt dankbaarheid uit en verwarmt. Oranje belichaamt de tedere, liefdevolle erotiek.
Oranje heeft ook met lief zijn voor jezelf te maken. Oranje is de kleur van vriendschap, eenheid, saamhorigheid. In het boeddhisme is oranje de kleur van de verlichting, gesymboliseerd door de goudvis.


“Ik ben toch zó benieuwd waar we zullen gaan exposeren.”

Mijn vriendin Tania en ik, allebei kunstenaar en geïnspireerd door het licht en de kleuren van de Spaanse kust, rijden in het voorjaar van 2018 over een slingerende weg naar Jávea. Daar gaan we twee locaties bekijken voor onze Kunstexpositie Licht en Kleur die we in november willen houden.


Hoe draagt jouw uitstraling bij aan je eigen succes en aan dat van de onderneming?

Ben je je er bewust van dat, als jij je niet goed voelt, dit invloed heeft op de mensen in jouw omgeving? Waarschijnlijk wel. Maar weet je ook dat je jouw gevoel positief kunt beïnvloeden en dat je daar kleur voor kunt gebruiken?


Het grijze en grauwe weer beu?

Heb je het helemaal gehad met de grijze en grauwe dagen van de Nederlandse herfst ?

Zakt je humeur tegelijk met het vallen van de bladeren tot een dieptepunt? Heb je last van winterblues? Dan biedt kleur de oplossing.

Oppepper tegen winterblues In dit blog zal ik je vertellen hoe je Geel kunt gebruiken om jezelf weer op te peppen!