KLEURRIJKE KONINGSDAG!

Wat doet Oranje met ons?


ORANJE

Oranje symboliseert opgewektheid, levensvreugde en optimisme. Het is een sociale kleur, maakt mensen blij en enthousiast. Oranje drukt dankbaarheid uit en verwarmt. Oranje belichaamt de tedere, liefdevolle erotiek.
Oranje heeft ook met lief zijn voor jezelf te maken. Oranje is de kleur van vriendschap, eenheid, saamhorigheid. In het boeddhisme is oranje de kleur van de verlichting, gesymboliseerd door de goudvis.

 

Oranje ontstaat uit vermenging van rood en geel en behoort tot de warme kleur-familie. Hoe meer rood er in oranje zit: hoe warmer de uitstraling. Hoe meer geel er in oranje zit: hoe lichter en stralender de kleur wordt.
De krachtige energie en passie van rood en de dynamische geestkracht van geel zorgen voor een intensieve, gloedvolle en stralende atmosfeer. De complementaire kleur van oranje is helderblauw.
De politie twittert terecht: geen oranje zonder blauw!

 

Ondersteuning

 

Oranje geeft kracht en moed om activiteiten te ontplooien. Zij helpt bij depressiviteit, pessimisme en ontevredenheid door haar opmonterende energie. Het kijken door oranje gekleurd glas (bijvoorbeeld bril) heeft hierop al een goede uitwerking.

 

Oranje helpt om beter met verlies (in relaties) om te gaan en leert je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Oranje maakt het speelse (innerlijke) kind in je wakker.

 

Fysiek

 

Oranje werkt fysiek helend bij spier- en buikkrampen, bloedarmoede, nierkwalen, obstipatie, vermoeidheid en reumatiek.

 

Hoe kun je oranje tot je nemen?

 

Altijd door middel van kleuren, schilderen, visualiseren, maar ook:

Kleding

Door het dragen van oranje boven- of onderkleding, vooral in het bekkengebied, heeft de kleur een directe uitwerking via de huid.

Voeding

Door het eten van oranje groenten, vruchten of kruiden zoals: wortel, knolraap, oranje paprika, pompoen, sinaasappel, abrikoos, perzik, mandarijn, mango, nectarine, goudsbloem.

Interieur

Oranje in huis zorgt voor een aangename, vrolijke en gezellige atmosfeer. Oranje is goed in een kamer waar mensen elkaar ontmoeten en plezier hebben. Een ideale kleur voor een kamer waar je een feest houdt, of voor een eetkamer als je houdt van gezellig lang natafelen met dierbare familie of vrienden. Een oranje werkkamer werkt stimulerend op ambitie en zelfmotivatie en nodigt uit tot vernieuwing en verandering.

 

Veel plezier vandaag!!!

 

Wil je meer weten over deze kleur en andere kleuren? Lees dan het boek Persoonlijk succes met de kracht van kleur. Hierin leer je kleuren bewust in te zetten voor een positieve uitstraling, innerlijke balans, krachtige energie of juist meer ontspanning. Gebruik het contactformulier voor meer informatie.