Op zoek naar een nieuwe baan?

Gebruik bij je sollicitatie de kleur van je kleding om jouw sterke kanten te laten zien!

 

Leidinggevende

 

Verschijn je in een knalrode jurk of trek je een lichtgrijs pak aan? De kleur rood wordt geassocieerd met kracht, macht en gevaar. Solliciteer je naar een functie waarbij zelfvertrouwen gewenst is, dan zal de krachtige uitstraling die rood je geeft, positief bijdragen. Als er veel ‘teamwork’ nodig is, dan kun je in een volledige rode outfit te dominant overkomen. In dat geval is een rood accent al voldoende. Mannen die in een donker pak
verschijnen met een rode stropdas, geven aan: ik conformeer mij aan de stijl van het bedrijf, maar laat niet over mij heen lopen.

 

Grijze kleding maakt je onopvallend en geeft aan dat je niet op de voorgrond zal treden. Je misschien zelfs zal wegcijferen. Deze eigenschappen zullen niet als passend bij een leidinggevende functie worden gezien. Is jouw taak juist de neutraliteit bewaren? Dan past grijs daar perfect bij.

 

Teamleider

 

Wil je aangeven dat je een sociaal persoon bent? Dan is oranje de juiste kleur. Deze staat voor saamhorigheid, empatisch vermogen, creatieve samenwerking en een gezonde dosis humor.

 

Vernieuwer, uitvinder

 

De kleur geel staat voor een wervelende energie en constante beweging op zoek naar iets nieuws. Je gebruikt jouw artistieke begaafdheid graag om uit het niets iets te maken. Je brengt veranderingen aan met als doel ouderwetse gewoonten te vernieuwen en vastomlijnde patronen te doorbreken. Dit doe je om zonniger situaties en positieve werk- en leefomstandigheden te creëren. Door jouw open en progressieve kijk op projecten, ziet men je als een bijzondere leider op het gebied van hervorming.

 

Bemiddelaar

 

Groen is de kleur van harmonie en balans. Wanneer van jou wordt verwacht dat je conflicterende partijen bij elkaar kunt brengen, dan wek je de indruk dat uitstekend te kunnen door in het groen te verschijnen. Kies voor een frisse appelgroen, dan straal je jeugdigheid en groei uit. Bij het presenteren van een nieuw product werkt groen ook stimulerend op het vertrouwen en gelooft iedereen in een positieve ontwikkeling.

 

Communicatiemanager

 

De eerste kleur die direct met communicatie wordt geassocieerd is blauw. Met blauw geef je aan je stem te laten horen en te kunnen luisteren naar anderen. Blauw geeft namelijk ook ruimte aan anderen om hun mening te uiten. Blauw staat voor rust, ordelijkheid en zakelijkheid. Je wekt een betrouwbare indruk.

 

Visionair

Violet is de kleur die duidt op verbinding met het universele weten. Het is de kleur van inspiratie, intuïtie en een grote verbeeldingskracht. Gebruik deze kleur om aan te geven dat je beleidsmatige talenten hebt. Regeren is vooruitzien; violet geeft inzicht en vertrouwen.

 

Wil je meer weten?

 

In het boek Persoonlijk succes met de kracht van kleur (ISBN9789081833707) lees je meer over communiceren met kleur.
Je kunt het boek bestellen via het contactformulier voor 15,95 euro excl. verzendkosten.