Hoe bepalen kleuren jouw succes?

 

Succesvol zijn ben je niet zomaar. Een aantal factoren bepaalt jouw mate van succes.
De visuele uitstraling van jouw bedrijf is daarbij heel belangrijk. Als de kleuren van je logo overeenkomen met dat waar jij als ondernemer voor staat, dan is dat al de eerste stap.
Hoe bepaal je die kleuren dan? En wat hebben kleuren met succes te maken?

Kleuren wekken onbewust associaties op bij jouw klanten. Als je associaties weet op te wekken waarmee de klanten het juiste beeld van jouw onderneming vormen, dan levert dat een positief imago op. Zo simpel kan het zijn!

 

Voorbeeld


In een leuk, ontspannen gesprek dat ik had met Willemijn van Ripple Effect Social Selling, liet zij mij haar nieuwe logo ontwerp zien. Het was een goed en mooi vormgegeven logo. Toch miste ik iets: haarzelf. De warmte van Willemijn en het sociale aspect waarvoor zij staat – zowel persoonlijk als beroepsmatig – kwamen niet terug in de kleuren waarvoor zij had gekozen. Willemijn vroeg mij daarom een screening van haar huisstijl te maken en een gericht kleuradvies te geven. Met het advies was ze heel blij en na aanpassing van het logo kreeg ze enthousiaste reacties.

Willemijn verwoordt het zo:
Ik leerde Jacqueline kennen toen ik net bezig was met mijn nieuwe logo en huisstijl. Vol trots liet ik het nieuwe logo aan haar zien. “Een mooi logo” zei ze, maar ik mis jou er in. “Wat zijn jouw kernwaarden” vroeg ze vervolgens. Goed punt, daar had ik eigenlijk nooit bij stil gestaan. Uiteindelijk heb ik mijn belangrijkste kernwaarden op papier gezet en heeft Jacqueline voor mij een advies geschreven. De kleur oranje is aan het logo toegevoegd. Wat een verschil. Als je de oude en de nieuwe naast elkaar ziet, dan was de oude wel heel erg vlak. Ik krijg heel veel complimenten voor mijn logo met de nieuwe kleur erbij. Met plezier gebruik ik ook de kleuren voor het maken van handouts en checklisten. Ben je bezig met een nieuwe huisstijl, laat je dan vooral adviseren door Jacqueline. Nooit geweten dat kleur zoveel impact kan hebben.

 

Screening huisstijl en kleuradvies


Ben jij ook benieuwd of de kleuren van jouw huisstijl bijdragen aan het succes van jouw onderneming? Vraag dan een Colour Harmony screening en kleuradvies aan. Je krijgt een uitgebreide schriftelijke toelichting op de gebruikte kleuren en een voorstel voor eventuele aanpassing.

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie en prijsopgave.
Ik wens je alvast veel succes!

 

Jacqueline van Tol
kleurspecialist Colour Harmony