Nieuwe trend: lenig werken met kleur

 

Als reactie op het ‘Nieuwe werken’ waarbij het individu centraal staat, is er nu een andere behoefte ontstaan vanuit de werkvloer zelf. Het ‘lenig werken’. 

 

Dicht bij elkaar

Medewerkers die eerst op flexplekken en van huis uit werkten, vragen nu juist of ze op vaste plekken dicht bij elkaar kunnen zitten in een kantoorruimte waar ze informatie kunnen delen op schermen en whiteboards. Daarvoor hebben ze behoefte aan specifieke technologische communicatiefaciliteiten en plekken waar ze efficiënt kunnen uitwisselen en overleggen. Zo zijn er kantoorinrichtingen met zitzakken, statafels, wanden waar men gekleurde post-its kan opplakken, grote verrijdbare white boards en een pooltafel. Want naast gefocust en geconcentreerd werken is er ook tijd voor fun. Momenten dat we weer even mens mogen zijn en kunnen relaxen, om daarna met meer energie weer  aan het werk te gaan. Plezier en werk gaan dus prima samen in een functionele werkomgeving.

 

Team

Kantoorinrichter Agile stelt ‘het team’ centraal in plaats van ‘het individu’. Teamleden werken zeer intensief samen, overleggen veel (maar kort) en zoeken gezamenlijk naar oplossingen. Flexibel, snel  en alert zijn de kernwoorden die bij deze manier van ‘lenig werken’ aansluiten.

 

Kleur

Wat ik echter mis in de nieuwe aanpak van deze inrichter is het aspect KLEUR.

Kleur is hét middel om mensen en plekken met elkaar te verbinden, indelingen snel  en duidelijk neer te zetten en het werkklimaat te verbeteren. Op een gezonde werkplek speelt KLEUR een essentiële rol; naast natuurlijk licht, frisse lucht, ergonomisch meubilair, geluidsregulatie en veiligheid.

Wanneer de omstandigheden op menselijke eigenschappen zijn afgestemd vergroot dit de effectiviteit van de onderneming, de productiviteit van de werknemers en draagt dit bij aan een lager ziekteverzuim. Bij mensgerichte ontwerpen dienen de KLEUREN dus zeker te worden meegenomen.

 

Succesvol ondernemen met de kracht van kleur

In mijn boek ‘Succesvol ondernemen met de kracht van kleur’ vind je voorbeelden van organisaties die hun werkomgeving met kleur hebben verlevendigd. Let wel: bewust kleurgebruik. Niet zo maar een ‘leuk kleurtje’ op de wand smeren, maar met een gericht advies van een kleurspecialist. Bij Colourharmony weten we welke invloed bepaalde kleuren hebben op de mensen die in de ruimte werken. Zowel een fysiek als mentaal effect dat het werkproces en het welzijn van de medewerkers positief kan beïnvloeden.

 

Zelf een kleurrijke werkplek creëren?

Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn om uw organisatie van kleurrijke werkplekken te voorzien.

Ga naar http://www.colourharmony.nl/zakelijk of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Boek 'Succesvol ondernemen' bestellen

Het boek ‘Succesvol ondernemen met de kracht van kleur ‘ISBN 9789081833714 is voor € 19,95 (excl verzendkosten) te bestellen via http://www.colourharmony.nl/zakelijk-contact