Wonen in een blauw dorp

 

Hoe ver ga je met het gebruiken van kleur voor promotiedoeleinden?

Sony pictures kent geen schroom en toverde een compleet dorp om tot een blauw Smurfenstadje!

 

Smurfen-look voor Juzcar

Het dorp Júzcar in de Serranía de Ronda, Spanje is als middelpunt van de promotiecampagne helemaal blauw geschilderd voor Los Pitufos en 3D, de Smurfenfilm die vanaf augustus in de bioscopen draait. Half juni presenteert Sony Pictures de nieuwe film ‘Los Pitufos en 3D’, Spaans voor Smurfen in 3D. Ter promotie van deze film is het dorp Júzcar in de Serranía de Ronda, Spanje, compleet blauw geverfd. Het Smurfendorp, met slechts 250 inwoners, ligt in het zuiden van Spanje. Sony Pictures liet het dorp compleet blauw verven; alle huizen, de kerk, het gemeentehuis en zelfs het kerkhof ontkwam niet aan de Smurfen-look.

 

Bewoners

Ruim drie maanden geleden benaderde Sony Pictures het gemeentebestuur van Júzcar met de vraag of het dorp als decor voor promotie van de nieuwste Smurfenfilm mocht dienen. Voorwaarde was dat het complete dorp blauw geschilderd werd. Een volksraadpleging leidde tot een unaniem ‘ja’ van de bewoners.

 

Geheim

De dorpsbewoners zien de promotiestunt als een mooie kans om hun dorp definitief op de kaart te zetten. Na de wereldpers en toeristen weten wij nu ook het dorpje in Zuid-Spanje te vinden. Welke activiteiten de ‘Smurfen’ de komende maanden nog meer in petto hebben voor Júzcar, is geheim. Zie de link over het Smurfendorp’ in een Spaans TV-programma. Wat als de première in het Tuschinski theater in Amsterdam plaatsvindt?